1000 chanser

Du ska ha tusen chanser att utforska och förverkliga dina drömmar

Jul, jul, strålande jul

Bloggen har tagit lite julledigt, jag har försökt att tänka så lite som möjligt på jobbet de senaste dagarna. Men det har väl lyckats sådär. Konstaterar i alla fall att SD:s framgångar enligt Daniel Suhonen beror på att S gått åt höger, enligt Stefan Löfven på att alliansen och MP har släppt in arbetskraftsinvandrare och enligt MP:s språkrör på ett antal uttalanden från Reinfeldt och Björklund samt förstås Löfvens sistnämnda uttalande. Jag ser fram emot fortsättningen, kanske kan Göran Hägglund skylla på kommunisterna? Eller så lyssnar vi på Grotesko-gänget, ”det är bögarnas fel”.

Ett alternativ är ju att tänka sig att SD:s framgångar beror huvudsakligen på SD och deras väljare. Kanske är det bästa de andra partierna kan göra att formulera en egen politik och stå för den? Nio års erfarenhet inifrån partipolitiken har i alla fall fått mig att dra slutsatsen att alla försök att bete sig taktiskt i förhållande till väljarna innebär en frivillig nedstigning i idiotins skärseld, som det tar lång tid att ta sig upp ifrån.

Partipolitiken är livsnödvändig för vår demokrati, men jag är oerhört nöjd med att ta en paus från den. Kan nu i stället ägna mig åt att läsa lite i Ove Brings trivsamma ”De mänskliga rättigheternas väg” och fundera över utkasten till kommande FORES-studier om flygutsläpp och civilsamhällets roll för integrationen. Och på andra sätt ladda inför vad som ser ut att bli ett fullkomligt fantastiskt år för FORES!

Då och då lyssnar jag också på Tracey Thorns julskiva, men det gör ju alla skäggiga män på Söder, så det är väl knappt värt att nämna.

Annonser

30 december 2012 - Posted by | Allmänpolitik

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: