1000 chanser

Du ska ha tusen chanser att utforska och förverkliga dina drömmar

Sprutbyte på väg i Stockholm?

Det rör på sig i sprutbytesfrågan i Stockholms landsting, efter att den rapport landstinget beställt har kommit. Mycket glädjande.

Jag tycker illa om uttrycket ”det politiska spelet” och liknande metaforer som många, särskilt journalister, ofta använder. Spel är något som är på skoj. För att få saker gjorda i politiken försöker vi vinna förtroende, bilda allianser, överdriva, dölja, smutskasta. Det är inget spel, utan centrala delar i politiken. Har alltid varit, kommer alltid vara.

Att tvärvända i en fråga är inte särskilt förtroendeingivande, särskilt inte om det sker efter starkt yttre tryck. Då finns det olika sätt att komma vidare. Ett är att peka på att verkligheten eller kunskapsläget har ändrats. Genom att själva beställa en rapport som säger det alla andra rapporter redan sagt, att sprutbyte är bra, kan landstingsledningen ändra kurs utan att någon annan kan ta åt sig äran för det, och utan att någon kan anklaga dem för att vika sig för opinionen. Politik när det är som bäst, alla vinner.

Läs DN, Sebastian Hallén, Linnea Darell, Johannes Forssberg, Gustav Andersson, Per Ankersjö, Amanda Brihed, Mathias Sundin, Seved Monke och Mark Klamberg.

Annonser

04 december 2009 - Posted by | Allmänpolitik

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: